Soorten massages

Tijdens de massagetherapie kunnen de onderstaande soorten massages worden gebruikt. In onderling overleg bepalen we wat voor jou de meest geschikte massagevorm is.

Klachtgerichte massage

Bij diverse klachten biedt massage vermindering van pijn en een verbeterde bewegingsvrijheid. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan schouder- en nekklachten, tennisarm, hoofdpijnklachten en klachten bij bijvoorbeeld het hardlopen. Samen nemen wij jouw klachten door en maken een plan van aanpak. Bij deze massage worden de pijnlijke plekken met diverse technieken aangepakt, dit kan bijvoorbeeld zijn door direct deep tissue toe te passen of door mildere en diepere technieken af te wisselen. De spieren zullen goed worden aangepakt en dit zal resulteren in vermindering van klachten en meer bewegingsvrijheid.  Hierna kunnen we gaan bekijken wat voor jou een goede frequentie van behandeling is om klachten in de toekomst te voorkomen.

Hot stone massage

Deze behandeling combineert massage met de voordelen van verwarmde stenen. De warmte van de stenen zorgen voor toename van bloedcirculatie en toename van stofwisseling. Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd. Een hotstone massage behandeling werkt ontgiftend, pijn- en stressverlichtend en heeft een ontspannende werking. De spieren worden soepeler door de warmte en kunnen beter en dieper gemasseerd worden.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is gericht op de algehele ontspanning van lichaam en geest en verzacht de pijn en stijfheid in spieren en gewrichten, verbetert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. De rustgevende en herstelbevorderende ontspanningsmassage neemt de spanning weg in de spieren en vermindert het stressniveau in lichaam en geest. Dit leidt tot een betere gezondheid en gevoel van welbevinden.

Shiatsu

Shiatsu is een massagevorm waarbij hoofdzakelijk gewerkt wordt met de druk op de meridiaanpunten van het lichaam (volgens acupunctuur). Het woord shiatsu is samengesteld uit ‘shi’ wat ‘vingers' betekent, en ‘atsu' wat ‘druk' betekent. Het is een methode om onbalans in de energiedoorstroming te behandelen door middel van uitoefening van druk op bepaalde punten. De druk wordt uitgeoefend met de duimen, vingers, elleboog, voeten, armen en het hele lichaam. Shiatsu kan onregelmatigheden in het lichaam corrigeren, helpt om gezondheid te behouden of te verbeteren en kan bijdragen tot de genezing van bepaalde ziekten.

Deep tissue massage

Een diep tot zeer diepe massage die wel in staat is om zeer gespannen spieren en het omringende vaak verkleefde bindweefsel los te maken. Er wordt vrijwel alleen nog maar gewerkt met vuisten en ellebogen en zonder massageolie. Door het gebruik van mijn lichaamsgewicht kan ik veel druk zetten. De vuisten en ellebogen maken langzame strokes over de spieren en in het bindweefsel. De druk wordt in overleg met jou opgevoerd of verminderd. Na elke stroke volgt een korte tijd om het lichaam te laten herstellen. Op deze manier wordt ook op hersenniveau het herstel bevordert van het autonome zenuwstelsel, welke zeer belangrijk is voor ons auto-immuunsysteem. Het autonome systeem wordt weer in balans gebracht en wordt (tegelijkertijd met de spieren) getraind om weer zelf te kunnen herstellen. Deep tissue massage werkt in op body èn mind.