Wanneer en voor wie

Massagetherapie is geschikt voor iedereen met lichamelijke of geestelijke klachten,  zoals klachten aan het bewegingsapparaat maar ook hoofdpijn, stress, burn-out en slapeloosheid.  Ook is het geschikt voor iedereen die de behoefte heeft om beter in contact te komen met zijn eigen lichaam. Tevens heeft het een preventieve werking.

Veel voorkomende klachten zijn; vermoeidheid, nek-, schouder- en rugpijn, tennisarm, beenklachten, bij fybromyalgie, slapeloosheid, hoofdpijn, gespannenheid, burn-out, angstig zijn, langdurige spierpijnen, gevoelens van verdriet en somberheid. Massagetherapie is een op zichzelf staande therapievorm maar kan ook ondersteunend werken bij een behandeling door een arts, psycholoog, psychotherapeut of andere (alternatief) therapeut.

Kortom, liefdevolle aanraking blijkt van fundamenteel belang voor de mens in alle facetten van zijn leven. En waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan massagetherapie bewustwording en inzicht geven.

Massagetherapie is natuurlijk ook geschikt voor mensen zonder specifieke klachten. Voor iedereen die graag gezond en in balans wil blijven. Het bevordert de gezondheid en verhoogt de kwaliteit van het leven.

Massagetherapie

Bij massagetherapie is massage het belangrijkste instrument om contact te maken. Het gaat om voelen wat je lichaam te vertellen heeft, waardoor je tot inzicht kunt komen over wie je in de kern bent en over hoe je in het leven staat. Dit proces van bewustwording kan leiden tot het maken van nieuwe keuzes.

Dit houdt in dat ik verder kijk dan de specifieke klacht waar je mee komt. Op professionele wijze zal ik van verschillende massagetechnieken gebruik maken, of je nu voor een langduriger traject van begeleiding bij me komt of voor een eenmalige massage om even weg te zijn uit de drukte van het dagelijkse bestaan.

Als je merkt dat je behoefte hebt aan aandacht voor jezelf. Dit kan zijn als gevolg van een fase of situatie waarin je je bevind en/of doordat je klachten hebt. Bijvoorbeeld: klachten aan spieren en gewrichten, spanningsklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, overspannenheid of burn-out of niet lekker in je vel zitten.